“Afnan tunggu kami di syurga ya..”- Baru 3 Hari Dilahirkan, Ank Azmi Saat Akhirnya Men!nggal Dunia. Punca?

“Allah lebih menyayanginya.. Afnan tunggu kami di syurga ya..”

Hanya sempat bergelar bapa selama tiga hari, penyanyi Azmi Saat dan isteri, Nazira Muhammad reda selepas bayi sulung mereka disahkan meninggal dunia sebentar tadi.

Berita duka itu dikongsikan sendiri Azmi atau nama lengkapnya Khairul Azmi Mohd. Saat, 34, menerusi hantaran terkini dalam Instagram miliknya.

“Allah lebih menyayanginya. Afnan tunggu kami di syurga ya,” luah Azmi.

Pada Isnin lalu, Azmi dan isteri iaitu Nazira Muhammad, 35, meluahkan saya syukur dikurniakan cahaya mata pertama selepas penantian selama 10 tahun.

Sementara itu, pengurus Azmi iaitu Syahz Rahman ketika sinetron memaklumkan masih belum mengetahui pen.yakit yang dihidapi oleh bayi itu kerana perlu menjalani pemeriksaan pakar terlebih dahulu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azmi Saat (@azmi_saat)

“Kami sedang riba Afnan untuk kali terakhir. Beberapa minit saja lagi’- Katanya dalam nada sebak

“Allahuakhbar.. semoga dipermudahkan segala urusan. Berikanlah kekuatan buat keluarga ini ya Allah”- ujar seorang rakan arti

Ya Allah… Engkau berilah kekuatan kpd sahabat kami dan isterinya…”-tulis rakan selebriti

“Ya allah semoga semuanya di permudah allah swt amin yra berikan keajaibanmu ya allah”-tulis rakan selebriti

Menerusi muatnaiknya sebelum ini, Azmi menyatakan sedang riba anaknya Afnan buat kali terakhir dalam beberapa minit lagi.

Ujar vokalis Caliph Buskers itu, Afnan ter.paksa dipakaikan alat bantuan per.nafasan sejak hari pertama dilahirkan pada 27 September lalu selepas doktor mengesyaki otak bayi itu tidak berfungsi kerana dia tidak bergerak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azmi Saat (@azmi_saat)

Komen Rakan Selebriti:

selepas tiga hari kelahiran cahaya mata sulung, vokalis kumpulan Caliph Busker iaitu Azmi Saat diuji apabila bayi lelakinya yang diberi nama Khairul Afnan berdepan pen.yakit kro.nik yang masih belum diketahui.

Reda menerima ujian itu, Azmi, 34, memohon orang ramai mendoakan kesihatan anaknya yang kini masih berada di sebuah hos.pital swasta di Kuala Lumpur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azmi Saat (@azmi_saat)

“Mohon tolong doakan Afnan. Afnan tak sihat. Kami sedang diuji. Allah mudahkan urusan kami waktu proses mengandung tapi sekarang Allah nak uji kami.

“Allah mudahkan proses bersalin tapi sekarang Allah nak uji kami. Allah letakkan rasa teruja dalam hati kami tapi sekarang Allah nak uji kami.

“Itulah Allah pemilik sekalian alam. Dia yang maha merancang dan maha mengetahui segalanya. Mungkin ada antara kalian yang Allah makbulkan doanya.

Azmi dan isteri teruja timang anak sulung pada Isnin lalu.

“Apa pun yang berlaku, kami reda dengan ketentuan takdir-Nya. Amin Ya Rabbal Alamin,” katanya menerusi laman Instagram pada pagi Khamis.

Usaha mStar mendapatkan maklumat lanjut bagaimanapun masih belum berjaya kerana panggilan dibuat tidak berjawab.

Malam tadi Azmi ada beritahu Afnan tak sihat. Kata Azmi, Afnan bernafas dengan bantuan alat pernafasan!

SYAH

PENGURUS AZMI SAAT

Pada Isnin lalu, Azmi dan isteri iaitu Nazira Muhammad, 35, meluah.kan saya syukur dikurniakan cahaya mata pertama selepas penantian selama 10 tahun.

Sementara itu, pengurus Azmi iaitu Syahz Rahman ketika dihubungi mStar memaklumkan masih belum mengetahui penyakit yang dihidapi oleh bayi itu kerana perlu menjalani pemeri.ksaan pa.kar terlebih dahulu.

azmi 3

Perkongsian Azmi di Instagram mengenai keadaan kesihatan anaknya.

“Saya pun belum dapat hubungi Azmi lagi… cuma terak.hir malam tadi dia ada beritahu Afnan tak sihat. Kata Azmi, Afnan ber.nafas dengan ban.tuan alat pernafasan.

“Doktor syak bahagian otak Afnan ada masalah sebab dia tak bergerak, jadi perlu buat ujian MRI untuk semak status otak dan pun.ca sebenar.

“Mungkin pagi ini Azmi si.buk menguruskan anaknya, semoga ada keaja.iban buat Afnan dan dia kembali sembuh seperti biasa,” kata Syahz.

Sumber: mstar

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *