“Aku tegvr anak pun macam singa”- [Video] Netizen Puji Cara Hanis Zalikha Didik Anak, Sangat Lemah Lembut

Setiap orang cara didikan anak berbeza-beza. Ada yang gar4ng ada yang lembut. Tapi kebanyakan parents dekat Malaysia gar4ng macam singa. Balik lewat pun kena memb3bel. Betul tak? Sebab min pun selalu kena mar4h sebab balik lepas maghrib. hehe…

Semalam viral video seorang selebriti Malaysia, Hanis Zalikha men3gur anak-anaknya dengan lemah lembut. Video tersebut dimuat naik oleh pemilik akaun @nanahassan_ di tiktoknya. Video itu sehingga kini mendapat lebih setengah juta tontonan.

Bestnya ada mak macam Hanis Zalikha…

Dalam video yang berdurasi hampir seminit itu menunjukkan Hanis Zalikha men3gur dengan lemah lembut anaknya Yusuf Iskandar, 6 yang berebut mainan dengan adiknya, Alisa Aisyah. Dengan tenang Hanis menyuruh Yusuf mengalah dengan adiknya yang masih kecil. Yusuf pun bagi je mainan tu dekat adik dia. Bagusnya Yusuf dengar cakap.

Cara @nanahassan_ atau Nana Hassan membandingkan bagaimana dia men3gur anak dengan  Hanis Zalikha telah mengundang geli hati netizen yang melihatnya.

Nana meletakkan caption “lembutnya Hanis Zalikha tegvr anak-anak, nak dibandingkan dengan aku, aku lebih kepada singa”Siapa mak dia macam Nana, kita geng!

Rata-rata netizen bersetuju dengan cara Hanis Zalikha men3gur anak-anaknya. Ada yang berkata cara yang digunakan oleh Hanis Zalikha merupakan cara yang betul untuk mendidik anak dengan tidak men3ngking atau mar4h.

Skil parenting Hanis Zalikha juga sangat bagus dan mendapat pujian daripada netizen. Beberapa lagi komen daripada netizen yang min tertarik untuk kongsi dengan korang:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Info kita

Sumber : Lobak Merah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *