Berdepan Sam4n RM5 Juta Dari Azwan Ali, Che Ta: “Tak Kan Nak Terus Bagi, Kita Ikut Und4ng Und4ng”

Aktres Rozita Che Wan tampil membantu memberi keterangan selepas dirinya did4kwa memf1tnah hos Azwan Ali melalui komen balas di platform laman sosial Twitter minggu lalu.

Che Ta yang hadir bersama suaminya, Zain Saidin dan pengurus, Afeeq sekitar pukul 12.15 tengahari ditemui di hadapan Balai P0lis Travers, Kuala Lumpur selepas lebih 3 jam memberi keterangan.

“Saya datang ke balai hari ini untuk memberi kerjasama dan melancarkan s1asatan. Kemudian kita tengok proses seterusnya,” ujar Che Ta di hadapan balai p0lis.

Dinasihatkan peguam untuk tidak memberi terlalu banyak kenyataan, Che Ta bagaimanapun mengaku lebih suka memilih jalan damai daripada bermvsuhan berpanjangan.

Lantaran itu kata Che Ta dia telah memadamkan p0sting yang dibuatnya pada hari sama.

“Saya delete posting saya selepas itu kerana waktu tersebut tengah m4rah.

“Sebenarnya kalau tengok pergerakan saya, saya tak nak benda ni panjang.

“Saya tak buat rep0rt p0lis, tak ambil juga tindakan s4man.

“Kita ni manusia. Nabi pun ampunkan orang caci maki baginda.

“Dia pun dalam industri yang sama. Tak perlu mvsuh.

“Kenapa nak buat musuh. Tak berbaik pun tak mengapa janji jangan bermvsuh,” katanya lagi.

Isteri Zain Saidin ini juga mengaku biar berselisih faham di media sosial, dia dan Azwan Ali tidak pernah berg4duh.

Biarpun berharap kemelut yang terjadi dapat diselesaikan secara baik, Che Ta bagaimanapun menerima sekiranya Azwan Ali mahu meneruskan s4man terhadapnya.

“Okay saya follow. Tapi takkan nak terus bagi.

“Kita ada undang-undang, jadi kita teruskan cara undang-undang”, katanya.

Ditanya adakah dia akan mengeluarkan s4man pula kepada Azwan Ali, Che Ta mengatakan dia akan mengikut proses undang undang juga.

“We will see. Follow saja proses,” katanya ringkas.

Semalam, Diva AA membuat lap0ran p0lis terhadap seorang selebriti wanita sekaligus mahu mengemukakan s4man berjumlah RM5 juta kerana did4kwa telah memfitnahnya.

Diva AA berkata, tindakan tersebut diambil kerana selebriti tersebut telah mengaitkan kemewahan dirinya dengan Menteri Kanan Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Azmin Ali.

Terdahulu, kontroversi tercetus apabila Diva AA menegur cara berpakaian seorang selebriti wanita di Pusat Pemberian Vaks1n (PPV) untuk menerima sunt1kan vaks1n.

Selebriti wanita itu kemudiannya bertindak membalas ciapan Diva AA di Instagram kerana terkejut dengan perkataan ‘b*rit mak hang’ yang ditulis pengacara sensasi berkenaan.

 

Tunggu dulu, anda pasti tidak ingin ketinggalan untuk baca kisah-kisah yang disediakan menarik ini di bawah seperti berikut:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook@Info kita

Sumber : Gempak

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *