“Demi sesuap nasi..” Netizen Kagum Lhat Pemuda OKU Gigih Angkt Tndan Sawit Gna Sbelah Tangan

Walaupun mempunyai sebelah tangan, namun ia bukan pengh4lang bagi seorang pemuda mencari rezeki halal dengan bekerja sebagai pengangkat tandan kelapa sawit.

Aksi lelaki yang juga orang kelainan upaya (OKU) itu telah tul4r di aplikasi TikTok selepas ia dimuat naik di akaun @adypurtarumapea2.

Berdasarkan klip video berdurasi 58 saat itu, kelihatan pemuda berkenaan hanya menggunakan tangan sebelah kanan sahaja untuk mengangkat tandan sawit ke dalam lori.

Lebih menarik, walaupun hanya mempunyai sebelah tangan dia langsung tidak mempunyai m4salah untuk mengangkat tandan sawit sama seperti insan normal yang lain.

Susulan klip video terbabit, rata-rata pengguna aplikasi itu kagum dengan kegigihan serta usaha yang telah dilakukan pemuda itu demi mencari rezeki yang halal walaupun dia seorang OKU.

“Biarpun dia OKU namun dia tidak meminta minta, tetap guna kudrat utk mencari rezeki,” tulis Faizal Pijan pada ruangan komen.

Turut meninggalkan komen adalah seorang lagi pengguna dikenali sebagai Nur Fatihah.

“Yang ada kudrat sempurna anggota badan pun belum tentu boleh buat mcm ni,1001 al4san diberi nak keja pun. Nak seribu daya tak nak seribu dalih, hidup ni jangan selalu meminta, tanpa usaha,” katanya.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: K! ONLINETiktok/newspartnerlive

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *