“Duit Ada Pun, Tak Semestinya Dapat Apa Kita Nak,” – 0ksigen Menurun 70% & Paru-Paru Dipenuhi Air, Ini Keadaan Terkini Ibu Bonda Rozita

Usahawan terkenal, Rozita Ibrahim mengakui dirinya berasa amat sed1h kerana sehingga kini dia sekeluarga masih lagi belum dibenarkan untuk bertemu dengan ibunya yang kini sedang menerima rawatan di Hospital Kuala Pilah, Negeri Sembilan ak1bat dij4ngkiti virvs C0v1d-19.

Menurut Rozita, antara yang turut sama menzah1rkan rasa sed1h termasuklah anaknya yang juga merupakan usahawan kosmetik popular, Datuk Seri Aliff Syukri.

Katanya lagi, selepas berjumpa dengan doktor pakar, Aliff merupakan individu yang paling sed1h lebih-lebih lagi selepas mengetahui mengenai perkembangan terkini melibatkan tahap kesihatan nenek kesayangannya itu.


“Datang jauh-jauh berkumpul di hotel kuala pilah dekat 40 orang anak dan cucu, tapi begitulahkan zaman C0v1d-19 tak dapat masuk pun. Merayu kami nak tengok nenek yang dit1durkan

“Kes1an Kri @aliffsyukriterlajaklaris lepas jumpa doktor pakar tadi, bertalu-talu dia tanya ‘nenek saya ada harapan tak?’
‘Ada tak ubat yang boleh sembuhkan bangunkan nenek saya’,” tulisnya.

Khabar duka itu dikongsikan oleh Rozita menerusi entri terkini yang dimuat naik di laman Instagram.

Dalam pada itu, Rozita turut memaklumkan perkhabaran ini sememangnya agak sukar terima oleh Aliff memandang dia merupakan antara cucu kesayangan ibunya itu.

“Cucu KESAYANGAN penghibur nenek datang dengan air m4ta. Indah dan ikhlasnya Kri. Payah cari cucu sebaik Kri. Sedegil-degil Kri dia lah sangat menjaga neneknya dari duit dan perhatian.

“Susah dia nak menerima kenyataan hakikat keadaan neneknya begitu. Saya tak tahu nak tulis kapsyen apa.

“Selamat senja yang merah doakanlah mak saya Aminah Satar untuk bangun kembali,” kongsinya lagi.

Dikesempatan itu juga, Rozita turut memohon jasa baik orang ramai untuk sama-sama mendoakan agar ibunya dapat kembali pulih seperti sedia kala.

Awal pagi tadi, Pengasas Jamu Ratu Malaya ini memaklumkan ibunya kini berada dalam keadaan yang krit1kal dan terp4ksa dit1durkan selepas tahap 0ksigen menurun ke paras 70 peratus manakala p4ru-p4runya pula dipenuhi air.

Atas nasihat daripada pihak, ibunya itu tidak dibenarkan untuk dipindahkan ke hospital swasta diatas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan.


Kami turut sama-sama mendoakan semoga segala urusan melibatkan ibu kepada Rozita akan sentiasa dipermudahkan.

Sumber: Instagram Bonda Rozita

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber : MH 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *