“Ibu Meningg4l Kegugvran,” Kanak2 Tet4p Gigiih Senyum ‘Ganti’ Tugas Jaga Adik2

Baru-baru ini, tular kisah seorang kanak-kanak perempuan yang terp4ksa mengambil alih tugas menjaga adik beradiknya setelah pemerg1an ibu tercinta.

Menerusi aplikasi TikTok seorang wanita bernama Salwa Naidin memuat naik video memaparkan kanak-kanak berkenaan yang kelihatan gembira selepas mendapat agihan pek daging Qurban di Sabah.

Ibu baru sahaja pergi menghad4p Ilahi

Dalam video itu, kanak-kanak itu terus membuka pek daging itu untuk memanaskan lauk. Setelah selesai memasak, dia menyuapkan adik-adiknya dahulu dengan penuh rasa kasih sayang.

Namun apa yang lebih menyed1hkan adalah apabila mereka baru sahaja keh1langan ibu yang meningg4l dun1a akibat kegugvran.

Sentiasa senyum, tabah menjalani kehidupan

Alhamdulillah. Merasa juga mereka daging qurban. #qurban #aidiladha #fyp #fypage #malaysia

♬ original sound – Salwa Naidin

Bagaimanapun, Salwa mendedahkan bahawa mereka masih mempunyai ayah yang bekerja sebagai seorang nelayan dan ibu saudara yang menjaga mereka.

Perkongsian tersebut mencur1 perhatian netizen yang mana rata-rata mereka terharu melihat kegigihan seorang kakak sanggup menjaga adik-adik biarpun masih muda.

Tambahan lagi kanak-kanak perempuan itu dilihat sentiasa tersenyum riang bagaikan tiada sebarang keres4han dalam hidupnya.

Tabahnya menjalani kehidupan

Harap adik ni tak abai pelajaran

Sumber: TikTok Salwa Naidin

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. info kita Terima Kasih!

Sumber : https://www.klmetro.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *