“Kalau sempat akak nak AJL” – Naim Daniel simpan rakaman ‘full demo’ Siti Sarah, terpulang kepada Shuib nak ‘release’ atau tak

PENYANYI Naim Daniel mendedahkan dia sudah menyiapkan single yang dicipta khas untuk Allahyarham Siti Sarah seperti yang diminta penyanyi tersebut.

Menurut Naim atau nama sebenarnya, Muhammad Naim Daniel Baharin, 24, Allahyarham ada menghubunginya menerusi pesanan mesej peribadi (DM) di Instagram sebaik Naim berjaya mengungguli Anugerah Juara Lagu (AJL) tahun lepas.

“Perbualan yang saya kongsikan itu lepas AJL tahun lepas, a.rwah kak Sarah ada contact saya bertanyakan boleh ke saya buat lagu untuk dia.

“Lepas tiga hari kami berhubung, terus saya dah siapkan lagu itu sebab a.rwah nak lagu power ballad yang mungkin boleh bawa sehingga masuk ke AJL.

“Saya hantar demo lagu itu dan dia sangat suka lagu tersebut… tapi sampai sekarang lagu itu tertangguh untuk direkod sebab a.rwah pun ada beberapa perancangan lagu yang dia tengah susun pada ketika itu,” katanya ketika dihubungi mStar.

Naim berkongsikan perbualannya dengan Siti Sarah di Instagram.

Naim turut berkongsi yang Sarah juga sudah menyanyikan lagu demo tersebut dan menghantar semula pesanan voice note berkenaan kepadanya.

“A.rwah kak Sarah dah siap nyanyi full demo dan bagi balik voice note tu kepada saya… memang sangat sedap dia nyanyi, tapi saya dah tak tahu di mana folder tersebut.

“Tapi saya rasa abang Shuib mungkin simpan lagi voice note tersebut… lagu itu belum ada tajuk tapi abang Shuib sebelum ini pernah cakap tajuk Sendiri macam sesuai dengan lagu itu.

“Kak Sarah plan nak buat yang terbaik untuk lagu itu sampaikan dah rancang nak ambil khidmat music arranger dari Indonesia… tapi semua itu tidak kesampaian.

Saya hantar demo lagu itu dan dia sangat suka lagu tersebut… tapi sampai sekarang lagu itu tertangguh untuk direkod sebab a.rwah pun ada beberapa perancangan lagu yang dia tengah susun pada ketika itu.

NAIM DANIEL

PENYANYI, KOMPOSER

“Kita tengok macam mana nanti, semuanya terserah pada abang Shuib sama ada mahu releasekan lagu itu atau tidak sebab saya percaya rakaman full demo kak Sarah itu ada lagi padanya,” ujarnya.

Mengenali peribadi Siti Sarah secara dekat, penyanyi lagu Sumpah itu menyifatkan Allahyarham seorang individu yang sangat baik dan ceria.

“Bila kita tengok a.rwah kat Instagram, begitu jugalah dia di luar. Kak Sarah memang seorang yang sangat happy go lucky.

“Tak sangka minggu lepas kita tengok video dia masak-masak di Instagram, hari ini (Isnin) dia dah tiada.

“Saya harap pemergian kak Sarah dapat buka mata semua orang yang c0v1d-19 ini bukan (isu) main-main lebih-lebih lagi buat golongan a.nti va.ksin,” katanya.

Gambar kenangan Shuib dan anak-anak dengan Allahyarham Siti Sarah.

Terdahulu, Siti Sarah, 37, menghembuskan nafas terakhir pada pukul 5.13 pagi Isnin di Pusat Peru.batan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur a.kibat c0v1d-19.

Allahyarham dimasukkan ke ICU hospital berkenaan selepas tahap oksigen menurun pada 4 Ogos lalu iaitu hari yang sama dia sepatutnya memotong gelang kuarantin.

Siti Sarah kemudiannya ditidurkan sebelum pemb.edahan dijalankan bagi mengeluarkan bayi dalam kandungan pada 6 Ogos lalu dan a.rwah selamat melahirkan bayi lelaki diberi nama Ayash Affan pada pukul 5 petang.

Penyanyi lagu Kesetiaan itu selamat dikeb.umikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, Selangor pada kira-kira pukul 1.20 petang Isnin.

Allahyarham meninggalkan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di PPUKM.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Info kita

Sumber: mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *