Kawan Rapat T1pu RM70,000 Dit4han, Andi Komen – “Duit Boleh Cari Tapi…”

Penyanyi dan pelakon Andi Bernadee memaklumkan seorang individu yang dilabel sebagai ‘kawan rapat’ yang did4kwa men1pu duitnya telah dit4han rem4n.

Bagaimanpun individu tersebut telah dibebaskan minggu lalu.

Menurut Andi, individu itu telah direm4n selama tiga hari dan akan dibicarakan di mahk4mah tidak lama lagi.

“Kes masih lagi dalam sias4tan dan berkenaan dengan wang itu pula saya anggap sudah bukan rezeki saya.

“Sebenarnya duit itu sebenarnya adalah hasil titik peluh saya bekerja dan merupakan duit bayaran untuk drama Perisik Cinta Tak Diundang.

“Untuk saya sendiri duit itu boleh dicari, tapi saya bersyukur apabila benda ini berlaku pada saya dan kejadiannya pula awal.

“Sekurang-kurangnya saya alert dan nampak perkara ini lebih awal sebelum menerima tawaran lain yang lebih besar,” jelasnya.

Andi berkara demikian sewaktu sesi sidang media secara virtual drama Perisik Cinta Tak Diundang yang berlangsung semalam.

Tambah Andi lagi, dia mengambil perkara ini sebagai iktibar dalam kehidupan kerana terlalu cepat mempercayai orang lain.

“Saya cepat sangat percayakan orang. Cara saya kenal dia pun berdasarkan rasa simpati sebab dia anak y4tim.

“Mungkin disebabkan saya cepat rasa simpati membuatkan dia mengambil kesemp4tan terhadap diri saya,” katanya.

Sebelum ini, Andi membuat lap0ran p0lis terh4dap seorang individu yang juga ‘kawan rapatnya’ kerana did4kwa pec4h am4nah membabitkan wang bernilai RM70,000.

Andi mula mengenali individu tersebut pada tahun 2019 dan kemudian dia menguruskan segala urusan mengenai perjalanan seninya.

“Duit yang dia ambil itu merupakan bayaran untuk drama Perisik Cinta Tak Diundang. Hasil titik peluh saya bekerja dari awal tahun.

“Tapi saya percaya satu benda… mungkin bukan rezeki saya dan duit boleh cari. Tapi saya bersyukur juga benda ini terjadi kepada saya.

“Sekurang-kurangnya saya nampak benda ini awal sebelum saya terima tawaran dengan bayaran yang lebih besar,” ujarnya.

Andi 2Andi akui mudah percaya dan simpati dengan orang.

Sementara itu, penyanyi lagu Kais Pagi Kais Petang itu menganggap apa yang berlaku merupakan kesal4hannya sendiri yang terlalu mudah mempercayai orang.

“Apabila jadi macam ini, saya sal4hkan diri saya dahulu sebab terlalu mudah kesian dan percaya dekat orang.

“Sebab cara saya kenal dia pun berdasarkan simpati saya sebab dia anak y4tim tapi tak sangka dia ambil kesempatan terhadap saya,” katanya.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber : Gempak

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *