Kongsi Masalah Air Tervk Di Kampung, Netizen Perl1 Fizo Tak Bersyukur, – Sekali Fizo Renpon Ni Buat Ramai Orang Tergamam.

Pelakon dan usahawan terkenal, Fizo Omar menerusi satu hantaran di Instagram meluahkan rasa kecewa dengan kualiti air di negeri kelahirannya iaitu Kelantan.

Menerusi video dikongi Fizo, memaparkan air keruh yang keluar daripada paip dipercayai tidak selamat untuk digunakan. Ujar pemilik nama Wan Hafizol  Wan Omar, isu mengenai air di negeri tersebut bukan satu isu yang baharu dan dia turut menjelaskan kepentingan air dalam kegunaan seharian.

Bukan nak complain la tapi sebagai rakyat saya rasa patut saya bersuara tentang kualiti air di Kelantan. Isu ni bukan bru hari ini, dah bertahun dah macam ni. Isu air ni adalah keperluan harian dan tiada pilihan lain selain dari air paip kerajaan.

Ujar pelakon Romeo Kota lagi, dia memohon maaf kepada mana-mana pihak yang tersinggung berikutan video yang dikongsikan olehnya di media sosial dan berharap tindakan susulan daripada pihak berkenaan dapat diambil.

Kepada mana-mana pihak yang berkaitan saya mohon maaf sekiranya posting ni buat mana-mana pihak tidak selesa tapi inilah hakikatnya! Diharap suara saya ni didengar dan diambil tindakan untuk kebaikan semua rakyat Kelantan.

Bagaimanapun, seorang netizen dipercayai sempat memerli Fizo dan menganggap dia sudah ‘kaya’. Namun, respon yang diberikan Fizo membuatkan ramai orang tergamam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fizoomar (@fizoomar)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Oh bulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *