“K0nt3n4 Jen4zah Mencvkupi, Sapa N4k Masvk Bag1 Nama” – Jawapan MB Kedah Viral! Netizen Anggap…

Nama Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor secara tiba-tiba ‘membanjiri’ platform media sosial apabila dikatakan bergurau ‘kasar’ mengenai isu k0ntena jen4zah C0vid-19.

Menerusi video yang tular, Muhammad Sanusi dilihat menjawab pertanyaan wartawan mengenai jumlah kontena di setiap hospital.

Walaubagaimanapun, jawapan Muhammad Sanusi itu dikatakan telah membuatkan ramai tidak berpuas hati dan tersinggung.

“K0ntena jen4zah mencvkupi, sapa nak masuk bagi nama,” katanya.

Biarpun ada yang melihat ia hanya satu gvrauan bersama pihak media, namun tidak kurang juga yang menyif4tkan isu berkenaan satu perkara s3nsitif untuk dijadikan bahan jen4ka.

“Memperlekehkan orang yang telah meninggal akibat covid tak lawak lah. Tak hormat keluarga pesakit yang telah men1nggal.

“Tak sens1tifnya”

“Mungkin dia berlawak je dengan reporter kot, entahlah,” tulis beberapa net1zen.

Difahamkan, dua lagi hospital di Kedah memerlukan k0ntena sejuk beku, sebagai persediaan menempatkan mayat p3sakit C0V1D-19 yang sem4kin meningkat.

Pengarah Kesihatan negeri, Dr Othman Warijo, berkata, pada masa ini tiga buah hospital iaitu Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), Alor Setar; Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), Sungai Petani dan Hospital Kulim masing-masing sudah mempunyai satu k0ntena sejuk beku, sumbangan badan bukan kerajaan (NGO).

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook@Info kita

Sumber : Gempak

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *