Lelaki hadir untuk ambil vaks1n dalam kostum dinosaur buat ramai tersenyum

Gambar seorang individu yang muncul untuk temujanji di pusat vaksinasi dalam kostum dinosaur telah tular di media sosial baru-baru ini, sekali gus membuat netizen tersenyum.

Gelagat lelaki yang dikenali sebagai Kenny Sia itu dalam kostum T-Rex yang popular sedang beratur menunggu gilirannya di pusat vaksinasi Sarawak di samping mengikuti semua protokol Cov1d telah mencuit hati pengunjung lain dan juga pekerja barisan hadapan.

Pakar kecergasan berusia 39 tahun itu berkongsikan video di Instagram melaporkan dia telah mendapat vaks1n Sinovac di Borneo Convention Centre Kuching.

Dia juga berkongsikan langkah-langkah yang perlu diikuti apabila hadir ke pusat vaks1n dan menunggu giliran untuk diberikan sunt1kan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kenny Sia (@kennysia)


Lelaki itu berkata dia memutuskan untuk memakai sut itu untuk menceriakan suasana di pusat pemberian vaks1n dan memberi senyuman kepada kakitangan kesihatan serta pekerja sukarelawan.

Pusat vaks1nasi BCCK juga mengucapkan terima kasih kepada Sia kerana meletakkan senyuman pada wajah orang ramai pada hari itu dengan kostum dinosaur berkenaan, namun menasihati orang lain untuk hadir mengambil sunt1kan sebagai manusia agar mereka lebih selesa.

“Lepas jumpa saudaranya tidak divaksin…”

 

Selain dinosaur, ramai juga individu yang datang mengambil sunt1kan vaks1n dalam pelbagai cosplay, menghiburkan hati ramai.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : HCL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *