Lepas Beberapa Hari Kec0h Pasal Mlsi Bantvan. Akhirnya, Caprice Tampil M0hon Maaf. Ini Kata Kata Beliau

Kuala Lumpur: “Tumpuan yang kalian berikan kepada UEL (Ustaz Ebit Lew) benar-benar membuatkan saya ingin dedahkan perkara sebenarnya mengenai pasukannya.”

Demikian tulis penyanyi rap, Caprice di Instagram Storynya meluahkan perasaan apabila ramai netizen yang mula berpihak kepada Ebit berikutan i.su perselisihan antara Caprice dengan pasukan pendakwah itu.

Dalam hantaran itu juga, Caprice terbuka untuk berkongsi maklumat mengenai perkara baik dan kurang baik membabitkan pasukan Ebit ketika rombongan berkenaan ke G.aza, P.alestin baru-baru ini.

“Di G.aza, dia hanya 10 peratus daripada apa yang berlaku. Tapi, kalau kalian menyebut-nyebut nama itu sebab nak b.akar lagi, saya sedia untuk tunjuk lagi sampai yang m.arah, betul-betul faham dan sedar, ada benda baik yang pasukan UEL buat.

“Tapi, ada benda kurang baik juga berlaku yang orang lain kena hadam seperti saya. Ini bukan kali pertama, cuma banyak badan bukan kerajaan (NGO) tak berani bersuara sebab t.akut dengan maklum balas netizen begini,” tulisnya.

Tambahnya, nama Ebit itu begitu mahal sehinggakan ramai yang membela nasibnya.

“Tolong jangan pa.ksa saya. M.asalah ini lebih besar dari UEL, tapi sebab nama ini terlalu mahal, sekali petik saja semua nak bela sebab dia seorang ustaz dan buat banyak benda baik.

“Ya, saya begitu juga dulu. Tapi, sekarang saya kena hadam semua yang berlaku di sini seorang diri. Minta maaf sangat-sangat,” tulisnya.

Caprice juga menjelaskan bahawa tidak wujud rasa d.engki atau cemburu dalam hatinya terhadap pasukan pendakwah itu.

“Tolonglah fikir logik. Tak ada sesiapa di sini dengki dan cemburu dengan pasukan UEL. Ini hanya apa yang berlaku pada misi G.aza yang buat saya dan pasukan-pasukan lain nak masuk ke G.aza selepas ini, lagi susah.

“Tolonglah faham. Tak ada sesiapa pertikai benda baik yang dia buat. Cuma dua ke tiga perkara berlaku yang kecoh di G.aza dan kita kena hadam,” tulisnya.

Caprice Tampil Mohon Maaf

Kredit : HMetro/IG via om.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *