“Maaf Ya, Aku Pilih ‘Hujan Emas'” – Lana Nodin Tayang Kehidupan ‘Bebas’ Tanpa Diskrim1nasi Di USA

Pelakon Lana Nodin terus berkongsi rutin sehariannya di bumi Amerika Syarikat selepas selamat pulang ke sana minggu lalu.

Selain dapat merasa ‘dine-in’ tanpa perlu mengimbas suhu badan, Lana juga berpeluang membawa anak-anaknya mandi-manda di tempat awam.

Terbaharu, Lana menegaskan dia memilih ‘hujan emas’ sepertimana pepatah Melayu ‘hujan emas di negeri orang, hujan b4tu di negeri sendiri’.

“Orang kata hujan emas negeri orang hujan b4tu negeri sendiri, tapi maaf ya quote korang bagi ni…buat masa sekarang ni, aku pilih hujan emas sebab dah lama tak dapat shopping macam ni…

“Tak ada diskrim1nasi dan freedom of choice tu yang penting!” tulis Lana dan hantaran video berserta tanda pagar #nodiscrimination #stopdiscrimination #mybodymychoice #noscan #freedomofchoice #malaysiaboleh #wakeupmalaysian.


Tambah Lana, ketika berada di Tampa Premium Outlets, orang ramai diberikan kebebasan sama ada untuk memakai pelitup muka mahupun tidak.

Perkongsian Lana itu turut mendapat perhatian warganet yang meluahkan keresahan masing-masing di ruang komen.

“Kat sini bukan hujan je mulvt pet1r netizen pun menjadi-jadi. Sak1t hat1 betul dengan orang tak vaks1n.

“Saya suka you bagitahu semua orang macam mana keadaan di sana. Sebab kat Malaysia semuanya ditutup, sedih tengok berga4duh hari-hari.

“Dekat sini budak kecil semua tak boleh keluar. Kas1han mereka terpervk dalam rumah.

“Tadi nak masuk kedai beli baju tak lepas. Atas bawah sales person tu tengok saya. Oklah tak apa ja, saya follow je. Tak bagi masuk tak apa,” tulis beberapa komen netizen.

Komen Netizen

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber : Gempak 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *