Naim Daniel Pesan Jangan Taksvb Dengan Ahli P0litik, Ada Yang Tak Setuju?

Tular di laman Twitter Naim Daniel baru ini yang berkongsikan pandangannya, mengenai kemelut p0litik yang sedang  bergolak dalam negara pada ketika ini.

Naim Daniel Pesan Agar Rakyat Tak Terlalu Taksvb Dengan Ahli P0litk

Dipetik dari laman Twitter penyanyi ini, Naim menasihati orang ramai agar tidak terlalu taksvb dengan mana-mana ahli p0litik apatah lagi ahli politik yang datang terus bersilih ganti.

“Senang nak bagi pendapat sekalipun, bercakaplah dari sisi rakyat.

Dari situ kita akan belajar empati. Ahli p0litik akan terus bersilih ganti, jangan taksvb dengan mana-mana mereka.

Kerajaan mahupun pemb4ngkang. Yang baik terima, bvruk kita tegur. Berdiri dengan rakyat.” Ciapnya

Ada Yang Setuju Dengan Tweet Naim Dan Ada Yang Sebaliknya

Tweet yang dikongsikan penyanyi tersebut menarik perhatian ramai warganet di Twitter, rata-rata ramai juga yang sehaluan dengan pandangan penyanyi muda tersebut.

“Anda berfikiran matang. Ahli p0litik datang dan pergi. Kita mesti memilih mereka yang benar berkhidmat untuk kita. Bukannya yang jenis 5 tahun sekali baru nampak muka, komen di media entah apa-apa” ciap pengguna pertama

“Kau memang mantap bro, harap kekalkan bersuara demi rakyat lain. Bukan tiba-tiba emo n4ngis ratap hiba ahli p0litik di media sosial” ciap pengguna kedua

“Mentaliti, tahap pendidikan dan pengalaman yang membezakan pandangan seseorang itu. Jadilah Rakyat Yang Maju” ciap pengguna ketiga

“Saya tak taksub parti atau pemimpin lagi dah” ciap pengguna keempat

“Naim ni kalau satu hari bertanding jadi wakil rakyat, aku undi dia” ciap pengguna kelima

Dalam ramai-ramai yang setuju dengan pandangan Naim, ada juga yang meluahkan pandangan yang sebalik bagi menyangkal apa yang di Tweet oleh Naim.

“Kau pun kena adil bandingkan 4,371,481 orang men1nggal angkara c0v1d satu dunia. Kira WHO gagal urus c0v1d-19?

Malaysia nombor 108 kadar populasi kemat1an, sebab cov1d ikut populasi. Habis 107 negara lagi nak cakap apa. Kerajaan gagal juga?” ciap pengguna pertama

“Ya lah dik. Cakap senanglah, cuba isi jawatan tu susah ke tak. Penyakit ni kita dengan tuhan. bukan bergantung pada manusia” ciap pengguna kedua

“Jika ditutup semua sektor, kerajaan akan disalahkan. Jika buka, kerajaan juga disalahkan. Senang cerita susah nak puaskan hati orang” ciap pengguna ketiga

Selain itu, ada juga warganet mempertikaikan jika betul ahli p0litik peduli, kisah dan ingin selesaikan pandemik, mereka tidak akan bertelagah drama p0litik pada masa getir ini.

“Kalau puak politik ni betul-betul nak selesaikan pandemik ni, mereka tak akan bercakaran. Rakyat sedang lihat UMNO menggelupor nak dapat kuasa, bukan pasal c0v1d-19 pun hanat” ciap pengguna empat

“Tapi bang sekarang ni nampaknya bukan #rakyatjagarakyat dah. Lebih kepada #rakyatjagaanwar dah sekarang ni. Kemarin kemain lawan untuk rakyat, tumbangkan kerajaan.

Tup..tup harini bila dengar PM nak letak jawatan, ramai-ramai nak naikkan Anwar. Lawak!” ciap pengguna kelima

Siapa anda rasa, mampu meneraju negara dalam keadaan pandemik dengan masalah ekonomi ketika dengan telus ini?

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook@Info kita

Sumber : murai

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *