Niezam Mohon Maaf, Lihat Ucapan Rakan-Rakan Selebriti Beri Semangat Buat Niezam Zaidi

Selepas tularnya berita mengenai Niezam Zaidi mengaku ber.s4.lah atas tudv.han mem1.liki d4.dah, pelakon berusia 29 tahun ini tampil memuatnaik sebuah hantaran terbaharu berkongsi akan perkembangan dirinya.

Niezam Mohon Maaf

Terlebih dahulu, Niezam atau nama sebenarnya Mohd Niezam bin Mohd Zaidi memohon maaf  sekiranya membuat sebarang kesilapan . Malah dia turut memohon maaf tidak dapat membalas kiriman mesej daripada para media dan sahabat-sahabatnya.

“Assalamualaikum semua, saya minta maaf jika ada sal4h dan silap saya pada kalian semua.

“Saya minta maaf juga tidak dapat membalas satu-satu comment sahabat handai, media dan rakan-rakan seperjuangan melalui DM, Whatsapp, call dan sebagainya” tulis Niezam

Menganggap perkara yang terjadi sebagai satu hikmah, Niezam meluahkan rasa syukur dan berterima kasih atas doa yang dititipkan buatnya. Bagaimanapun, pelakon yang popular menerusi filem Budak Pailang ini berkata dia  tidak boleh memberi sebarang komen lanjut mengenai isu penah4nannya.

“Alhamdulillah,syukur pada Allah diatas apa yang terjadi & jutaan terima kasih juga pada kalian semua yang selalu mendoakan saya selama ini, semoga Allah merahmati kalian

“Buat masa sekarang,saya simpan apa-apa comment mengenai isu ini.

“Semoga kalian semua sihat sentiasa dan diberkati serta dirahmati, amin,” katanya lagi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Incek Steady (@niezamzaidi)

Rakan Selebriti Titip Kata Semangat 

Di ruangan komen rata-rata peminat termasuk rakan selebriti tampil memberikan kata-kata semangat. Antaranya seperti Norman Hakim, Zoey Rahman, Shima Anuar, Siti Fazurina, Syazwan Zulkifly,Remy Ishak, Ropie, Adam Shaz, Ungku Hariz serta ramai lagi.

Pada Ahad lalu, Niezam bersama pengarah yang juga anak kepada pelawak veteran Allahyarham Zami Ismail, Mohd. Latiff Zami, 49 dan pembantu pengarah Saiful Zaidrin Ismail, 47, telah ditahan atas tudvhan mem1liki d4.dah di sebuah rumah di Taman Chandan Putri 2, Kuala Kangsar, Perak.

Pada Selasa,ketiga-tiga tertvduh mengaku bersalah di Mahkamah Majistret di sini selepas pertuduhan terhadap mereka dibacakan secara berasingan di hadapan Majistret Shazmeer Zamhari.Jika disabitkan bers4lah, Niezam berhadapan dengan hukvman penj4ra maks1mum lima tahun atau denda maks1mum RM20,000 mengikut Seksyen 6 Akt4 D4.dah Berb4haya (ADB) 1952.

Latiff pula did4kwa mengikut Seksyen 6 ADB 1952 manakala Saiful Zaidrin did4kwa mengikut Seksyen 12(2) Akta yang sama dan boleh dihvkum di bawah Seksyen 12(3) Akta sama.Sabit kes4lahan Saiful Zaidrin boleh dikenakan hukuman denda maksimum RM100,000 atau penj4ra tidak lebih lima tahun atau kedua-duanya sekali.

Niezam, Latiff dan Saiful Zaidrin diikat jamin masing-masing berjumlah RM3,000, RM2,600 dan RM3,200 selepas meminta rayuan pengurangan dan kesemua mereka membayar wang jaminan berkenaan.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: Murai 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *