Rebecca Sebak Kongsi Detik C3mas, Suami Ses4k Naf4s Tapi Semua H0spital Penuh

Umum mengetahui, beberapa hari lalu pelakon Datin Rebecca Nur Islam hampir seluruh keluarganya dis4hkan pos1tif Cov1d-1-9 termasuk dirinya. Difahamkan, seluruh ahli keluarganya menjalani kuar4ntin kendiri di rumah.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Rebecca seb4k berkongsikan detik cemas apabila suaminya, Datuk Norazam Sulaiman secara tiba-tiba ses4k n4fas dan dikejarkan ke hospltal, semalam.

Kata Rebecca lagi, apabila dia menghubungi lebih 20 hospital tiada satu pun mahu menerima suaminya yang memerlukan bantuan okslgen susulan penuh dengan pes4kit Cov.id-19.


“Saya terpaksa tinggalkan kesemua anak-anak yang positif Covld-19 buat sementara waktu kerana perlu menemani suami yang dalam keadaan kritik4l semalam. Sebaik tiba di sebuah hospltal swasta, kami diberitahu perlu menunggu giliran kerana jumlah pes4kit yang ramai dan padat.

“Saya dan suami perlu menunggu hampir dua jam di tepi jalan di dalam ambvlans. Saya juga akui ada satu ked3gilan apabila seboleh mungkin tidak mahu membawa suami ke hospit4l kerajaan atau Pusat Kuar4ntin dan Raw4tan Covld-19 Bersepadu (PKRC) di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) Serdang kerana saya amat takut jika keadaan suami akan bertambah teruk.

Katanya lagi, sementara menunggu giliran menerima rawatan, mujur dia teringat seorang rakan memaklumkan mengenai Pusat Kuarantin Rlsiko Rendah Swasta (PKRCS) yang terdapat di sebuah hotel di ibu negara.

“Jadi saya terus membawa suami untuk mendapat alat bantuan okslgen kerana keadaannya sangat kritik4l. Alhamdulillah, suami saya akhirnya menerima bantuan okslgen namun doktor memaklumkan dia kini berada di tahap 4 Covld-19,” katanya.

Rebecca berkata lagi, suaminya kini ditempatkan di w4d lebih ketat memandangkan keadaannya yang sudah berada di tahap 4 ke 5 dan tidak dibenarkan untuk menemani suaminya.

“Ketika berada di w4d kec3masan hospltal terbabit, saya sangat s3dih apabila melihat suami saya buat pertama kali men4ngis di depan saya. Dia beritahu dia tak sanggup dan minta jangan tinggalkannya.

“Berkali-kali dia cakap yang dia takut dan mohon saya berada di sampingnya. Namun saya diberitahu yang saya tidak boleh menemani suami di hospltal kerana dia akan ditempatkan di w4d yang lebih ketat kerana keadaannya yang sudah berada di tahap 4 ke 5,” katanya.

 

Sumber : https://www.rotikaya.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *