Selepas Janda Baik, Vie Shantie ‘Terbang’ Ke Arab Saudi, Tunai Umrah Buat Arw4h Siti Sarah

Usahawan yang juga bekas isteri aktor Datuk Eizlan Yusof, Vie Shantie Khan berada di Mekah bagi menunaikan umrah buat Allahy4rhamah Siti Sarah.

Menerusi laman sosial Instagram, Vie berkongsi sebuah video sedang berada di Mekah untuk tatapan umum.

Menurut Vie, meskipun hanya mengenali arw4h Siti Sarah dari media sosial, dia mengikuti rapat perkembangan arw4h dan memang berniat untuk melakukan umrah buat arw4h.

“Hari ini 23 September jam 7.10 pagi, alhamdulillah segala puji hanya bagi Allah, saya baru sahaja selesai buat umrah untuk arw4h Siti Sarah Raisuddin.

“Daripada hari saya tahu saya akan pergi meeting di sini (Arab Saudi) dan saya akan tinggal beberapa hari di Mekah sehinggalah semua kerja-kerja di sini selesai, saya niat sejak Siti Sarah men1nggal haritu di Malaysia, saya nak buatkan dia umrah kerana dia seorang ibu dan mempunyai tiga orang anak kecil, alhamdulillah saya sempat mendoakan bagi keempat-empat anak-anak Siti Sarah, saya juga ada empat orang anak, perasaan seorang ibu itu tak boleh digambarkan.

“Alhamdulillah kami dapat buat unlimited umrah yang diberi oleh kerajaan Saudi, jadi saya berpeluang buat untuk Siti Sarah, ini umrah kedua saya alhamdulillah allahuakbar.

“Semoga arw4h Siti Sarah dan semoga anak-anaknya menjadi anak yang beriman walaupun tidak ada ibu di sisi.

“Semoga Shuib dan anak-anaknya selalu mendapat keberkatan dan semoga membesarkan anak Siti Sarah atau baby Ayash Affan menjadi anak yang beriman,” ujarnya menerusi sebuah video.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vie Shantie Khan (@vieshantiekhan)


Sementara itu di ruangan komen, suami arwah, Shuib Sepahtu menitipkan ucapan penghargaan buat Vie yang menunaikan umrah buat arw4h isterinya.

“Masyallah, subhanallah, alhamdulillah, allahuakbar. Ya Allah terima kasih di atas badal umrahnya, doa-doanya. Semoga Allah membalas segala kebaikan ini, semoga Allah merahmati @vieshantiekhan sekeluarga dunia dan akhirat Amin ya rabal alamin,” tulis Shuib di ruangan komen.

Terdahulu, pemilik jenama fesyen muslimah itu mencuri perhatian ramai apabila memuat naik fotonya bercuti di Janda Baik, Pahang meskipun dalam keadaan larangan merentas negeri.

Kemudian Vie dilihat berada di Riyadh dan Jeddah, Arab Saudi, difahamkan atas tujuan kerja.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber : Gempak via instagram vie shantie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *