“Sesuka Hati Je Tuduh” Lana Nordin Bukan Larikan Diri Lah,

Lana Nordin yang mencetuskan kekecohan apabila pulang ke Amerika Syarikat (AS) pada Sabtu lalu menegaskan bahawa dia bukan melarikan diri daripada kecam4n membab1tkan isu vaks1n.

Kredit foto: IG

Pelakon berusia 41 tahun itu sebaliknya menjelaskan kepada BH Online bahawa tindakan itu diambil berikutan kesihatan ibu mentuanya berusia 80 tahun yang tidak baik.

Justeru, mereka terpaksa pulang ke AS menziarahi ibu mentuanya yang sudah uzur, apatah lagi hampir tiga tahun tidak pulang ekoran sekatan perjalanan.


“Sebelum ini, Mei lalu, kami merancang pulang ke AS. Namun, disebabkan beberapa kekangan, kami terpaksa menukar tarikh tiket penerbangan beberapa kali.

“Kali ini, kami tidak boleh tangguhkan lagi rancangan pulang kerana bimbang keadaan ibu mentua.

“Lagipun, suami adalah anak lelaki tunggal. Jadi, dia perlu menandatangani beberapa dokumen berkaitan pewarisan harta.

“Selain itu, visa suami sudah hampir tamat tempoh. Jadi, suami perlu keluar dari negara ini terlebih dulu,” katanya kepada BH Online.

Kredit foto: IG

Tambahnya, dia dan suami bercadang menjual hartanah di Los Angeles dan mencari kediaman baharu di Florida kerana mereka akan tinggal lebih lama memandangkan banyak urusan perlu diselesaikan termasuk meninjau operasi perniagaan suaminya.

Dalam masa sama, Lana menyelar tindakan segelintir pihak yang mengkrit1k kononnya dia melarikan diri kerana enggan div4ksin.

“Sesuka hati mereka tuduh saya ant1vaks1n. Mereka tidak tahu saya ada alasan kukuh dan surat doktor menjelaskan kenapa saya belum mahu div4ksin.

“Saya mahu tunggu dahulu kerana anak kedua masih menyusu badan. Mereka yang tidak memiliki anak seperti saya bebas berkata apa sahaja.

“Namun, sebagai ibu, saya tidak mahu disebabkan tindakan terburu-buru boleh membahayakan nyawa anak.

“Saya tidak mahu pentingkan diri. Insya-Allah sekiranya kajian vaks1n diumumkan, saya akan mengambilnya di AS,” katanya.

Kredit foto: IG

Lana juga memaklumkan dia tidak berniat terus tinggal di AS sebaliknya mereka akan pulang ke Malaysia tahun hadapan.

Jangan tuduh-tuduh Lana larikan diri lagi okey!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : CARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *