Sungai Hulu Yam Baharu tempat buang makhlvk halvs?

PETALING JAYA – Setelah sekian lama terkurung di dalam rumah semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), orang ramai mula mengambil kesempatan membanjiri kawasan perkelahan untuk bercuti bersama keluarga.

Peralihan dari Fasa 1 ke Fasa 2 membabitkan negeri di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pada 10 Ogos lalu menyebabkan warga kota berpusu-pusu mencari lokasi untuk melakukan aktiviti bersama keluarga.

Tanpa disedari, lokasi yang menjadi pilihan orang ramai di sekitar Hulu Yam Bharu itu did4kwa merupakan kawasan orang membuang abu m4yat dan makhlvk halvs di kawasan terbabit.

Menerusi sebuah video berdurasi 14 saat yang dimuat naik @manislicious di media sosial TikTok, kawasan sungai tersebut dibanjiri orang luar dan orang kampung dikawasan itu tidak akan mandi di sungai tersebut.

@manislicious yg mandi sungai ni mesti org luar. org kg x Mandi dkt sini 🤭 #huluselangor #uluyambharu #kampungsungaikamin ♬ original sound – manislicious


“Orang kampung di kawasan itu memang dah lama tak mandi dekat situ sebab orang buang ‘benda’ dan ada orang buang abu m4yat serta benda-benda selepas berubat.

Sementara itu, @Adib Najmi berkata, sepatutnya orang luar yang datang tempat as1ng harus bertanya dahulu dengan orang di sekeliling sebelum mandi di sungai berkenaan.

“Datang tempat asing sebaiknya tanya dulu orang sekeliling, ni mesti jenis tengok ramai orang, dia pun ikut juga. Tak tau tempat itu boleh mandi atau pun tidak,” jelasnya.

Komen Netizen

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber : Utusan online

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *