Tiada permohonan maaf… Siti Nordiana nek4d keluarkan s4man terhadap Lan Solo, Syura Badron

SUSULAN tiada permohonan maaf secara terbuka seperti yang dit.untut, penyanyi Siti Nordiana terpaksa meneruskan tindakan s.aman terhadap Lan Solo, Syura Badron dan tiga individu lain yang mele.mparkan t.uduhan terhadapnya.

Langkah berkenaan diambil selepas kelima-lima mereka termasuk isteri Lan iaitu Sheila Hashim, jurusolek Aida G dan Pegawai Perhubungan Awam FMC, Sam Samin ga.gal membuat permohnan maaf dalam tempoh 24 jam seperti yang diberikan sebelum ini.

Siti Nordiana atau lebih mesra disapa sebagai Nana memberitahu pihaknya akan memfailkan tuntutan sa.man terhadap mereka berlima selewat-lewarnya 2 Ogos depan.

Siti Nordiana akan memfailkan tuntutan saman terhadap lima individu terlibat.

“Memandangkan tiada permohonan maaf setelah tamatnya tempoh 24 jam, Nana mengarahkan peguam untuk meneruskan dengan tindakan s.aman terhadap kelima-lima individu tersebut.

“Saman itu akan difailkan selewat-lewatnya pada Isnin depan. Nana telah melantik firma guaman bagi tindakan undang-undang,” katanya menerusi kenyataan rasmi kepada mStar.

Pada Jumaat lalu, Siti Nordiana membuat laporan polis terhadap lima individu iaitu Lan Solo, Sheila Hashim, Syura Badron, Aida G dan Sam Samin kerana didakwa memf.itnahnya di media sosial.

Nana telah melantik firma guaman bagi tindakan undang-undang.

SITI NORDIANA

PENYANYI

Siti Nordiana turut menuntut mereka berlima tampil membuat permohonan maaf secara terbuka dalam tempoh 24 jam selepas menerima notis pada Isnin.

Menerusi laporan mStar pada Isnin, Lan dan empat yang lain turut mendapatkan nasihat peguam selepas menerima notis tuntutan daripada Siti Nordiana.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Angkara ini mengakui dia terpa.ksa meneruskan tindakan undang-undang itu kerana ingin membersihkan nama serta imejnya yang sudah terc.al4r.

Siti Nordiana mahu membersihkan nama dan imejnya yang sudah tercalar.

“Nana terp.aksa mengambil tindakan undang-undang bagi membersihkan nama dan imej Nana yang dicalarkan oleh kenyataan sedemikian sama ada secara langsung atau tidak langsung akibat daripada siaran IG Live tersebut,” ujarnya.

Untuk rekod, k.ontroversi tercetus selepas penyanyi Lan Solo dan Syura membuat pendedahan mengejutkan berkaitan konflik yang berlaku antara mereka dengan Siti Nordiana menerusi sesi Instagram live pada 20 Julai lalu.

Menerusi sesi tersebut Sheila dan Lan mengakui terkilan dengan Siti Nordiana serta pengurusnya Anas kerana sering mengungkit perihal soal bayaran makanan.

Sementara itu, Syura pula mend.akwa dia dimalukan oleh Siti Nordiana dan pengurusnya, Anas sehingga menyebabkan ada pihak produksi enggan memberikan tawaran kerja kepadanya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Info kita

 

Sumber : TehTarik

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *