Tvlar dua beradik dis1hir: Keluarga tampil cerita, dakwa si ibu pun ‘main benda’?

Beberapa minggu lalu, seorang wanita berkongsi kisah di media sosial mengenai penderitaan separuh nyawa dihadapi oleh dua anaknya iaitu Aliya Mysara dan Azri Daniel yang didakwa terkena buatan orang.

Berikutan tular sehingga meraih perhatian pelbagai pihak, terdapat seorang ‘ustaz’ mendakwa sihir tersebut dilakukan dalam kalangan ahli keluarga dimana Aliya juga ada menyebut salah satu nama ketika dirawat.

Terbaru, seorang individu dikenali sebagai Rohayu Ramli yang juga adik kepada wanita terbabit tampil berkongsi situasi sebenar selepas tular pelbagai versi cerita dan video rawatan di platform TikTok.

Menerusi sesi siaran langsung di laman Facebook malam tadi, Rohayu menafikan bahawa suaminya Yudith Baharin iaitu individu yang disebut Aliya telah menghantar sihir kepada anak-anak saudaranya.


Rohayu mendakwa, dia cuba berbincang dan mencari jalan penyelesaian secara tertutup namun kakaknya tidak mahu memberikan sebarang kerjasama sebaliknya mempercayai ‘ustaz’ tersebut selain sering memuat naik posting sindiran di Facebook.

Bercerita lanjut, terdapat sekumpulan perawat bernama Wea Selamos yang terdiri daripada beberapa pengamal perubatan Islam telah menawarkan diri untuk mengubat kedua-dua anak saudaranya di rumah mereka di Kelantan baru-baru ini.

Sesi rawatan secara ‘live’


Selepas selesai melakukan rawatan, keadaan menjadi kecoh apabila ‘ustaz’ berkenaan yang turut sama membantu ketika rawatan tersebut ‘dikantoikan’ oleh salah seorang perawat di situ.

Perawat terbabit menjumpai satu beg milik ‘ustaz’ itu yang berisi beberapa keping foto Rohayu dan suaminya yang telah mempunyai kesan dicucuk jarum.


Dakwa Rohayu lagi, mungkin itu cara kakaknya untuk ‘menghantar semula’ sihir kepada ‘pemilik asal’ sedangkan dia telah menegaskan bahawa dirinya dan suami tidak tergamak melakukan perbuatan syirik tersebut.

Difahamkan, ustaz berkenaan sudah diambil tindakan pihak polis dan Rohayu juga masih ‘bergelut’ dengan situasi yang dilihat belum menemui titik noktah antara kedua-dua pihak.


Sumber: Facebook Rohayu Ramli & Wea Selamos Official

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook@Info kita

 

Sumber : rotikya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *