“Who is k0yak now?” – Aktivis Ini Perlek3h Malaysia Lepas Isr4el Raih Pingat Pertama Olimpik 2020

Beberapa bulan lalu, rakyat Malaysia melakukan ser.angan siber ke atas warga I.srael selepas mereka meny.erang penduduk P.alestin dengan k.ejam dan tidak berperikem.anusiaan.

Terbaharu, warganet Malaysia sekali lagi ‘meny.erang’ warga Israel selepas seorang aktivis memperlekeh Malaysia yang masih belum meraih sebarang pingat di Sukan Olimpik Tokyo 2020.

Kenyataan tersebut dikeluarkan aktivis tersebut dalam satu ciapan di Twitter. Ironinya, perbandingan ini dilakukan selepas baru sehari Sukan Olimpik Tokyo 2020 berlangsung. Untuk rekod, I.srael meraih pingat gangsa menerusi sukan taekwando wanita bawah 49kg.

Tidak cukup dengan itu, seorang wanita I.srael yang sebelum ini pernah ‘berp.erang’ dengan warganet Malaysia membalas ciapan tersebut dengan mengatakan warga Malaysia ‘k0yak’.

Ciapan aktivis ini menarik perhatian warganet Malaysia, yang rata-ratanya beranggapan mereka masih terkesan dengan ser.angan siber rakyat Malaysia tempoh hari. Malah, ramai yang memb.alas dengan mengatakan negara Is.rael tidak sepatutnya bertanding di Olimpik 2020 kerana mereka tidak wujud di dalam peta.

Untuk rekod, pada Sukan Olimpik Rio 2016 sebelum ini, Malaysia berada di tangga ke-60, manakala I.srael berada di tangga ke-77.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!!.IK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Info kita

 

Sumber: Lobakmerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *