Zydee Bekas Anggota One Nation Emcees Krit1kal, Memerlukan rawatan rapi,- Ini Keadaan Zydee Sekarang

Bekas anggota kumpulan One Nation Emcees, Zydee Edris, kini dilap0rkan krit1kal selepas diserang str0k dan menyebabkan saluran dar4h ke otaknya pecah.

Salah seorang anggota kumpulan itu Kozae Mustaza ketika dihubungi berkata, Zydee dimasukkan ke unit rawatan rapi (ICU) Hospital Queen Elizabeth II, Kota Kinabalu, Sabah.

“Saya diberitahu tentang Zydee oleh ahli keluarga dia. Kata mereka Zydee ada bagitahu dia rasa kurang sihat.

“Hari ini (Sabtu) ibu dan ibu saudara Zydee pergi melawat di hospital dan memaklumkan Zydee diserang str0k dan krit1kal.

“Menurut mereka lagi doktor tidak boleh membuat pembed4han kerana saluran dar4h yang pecah terlalu sens1tif dan dekat dengan otak,” katanya.

Dalam pada itu Kozae turut mengharapkan sesiapa sahaja yang mengenali Zydee agar mend0akan sahabatnya itu.

“Tidak ada apa-apa yang kita boleh lakukan sekarang kecuali mendoakan agar Zydee kembali sedar dan sihat seperti sedia kala,” katanya

Biodata

1. Dianggotai Shamimi Amalina binti Norhisham atau nama pentasnya, Mimi Fly, 33, Nur Hasan bin Balas atau Jojo Fly, 44, Mohamed Fareezan Mohamed Murtaza atau Kozae, 37, dan Sabhi Saddi, 35.

2. Kumpulan ini pada asalnya turut disertai Zydee, namun penyertaannya dalam GV6 digantikan Sabhi kerana terikat dengan komitmen lain. Sabhi merupakan bekas ahli One Nation Emcees pada tahun 2010.

3. Kesemua ahli berasal dari negeri di bawah bayu, Sabah.

4. Bukan sahaja berbakat dalam bidang nyanyian, malah mereka juga berkebolehan menari.

5. One Nation Emcees cukup dikenali menerusi lagu Anak Kampung (menampilkan Jimmy Palikat) dan Raja Gelek.

Fakta Menarik

  • Mimi turut menguruskan sebuah studio zumba miliknya sendiri.
  • Sabhi Sadhi merupakan bekas ahli kumpulan Esdco bersama Adam (AF) yang mana ketika itu beliau dikenali sebagai Boy. Kini Sabhi lebih aktif sebagai pelakon dengan membintangi drama rantaian.
  • Kumpulan ini pernah ditawarkan menyertai GV pada tahun lalu, namun hanya bersetuju pada musim ini kerana mempunyai kelapangan, selain ingin membuat ‘comeback’ bersempena 11 tahun pembabitan mereka dalam dunia hiburan.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber : Gempak 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *